Kultúra 2016. június 5. 11:30

Lázár Ervin kiállítás a könyvtárban

Képgaléria
Lázár Ervin kiállítás a könyvtárban
Június 2-án nyitották meg a Móra Ferenc Kiadó vándorkiállítását, a Lázár Ervin emlékkiállítást a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmában. A tárlat Szegedről érkezett Félegyházára, és a jól ismert gyermekíró életútját tablók és személyes tárgyak által mutatja be.

Az író 80 évvel ezelőtt, 1936-ban született és 2006-ban, 10 évvel ezelőtt halt meg. Nemzedékek számára a legkedvesebb gyermekkönyvszerző, akinek számos műve már életében klasszikussá vált. Művei alapjaiban változtatták meg a kortárs meseírói hagyományt.

A tárlatot, amely a Négyszögletű Kerek Kiállítás nevet kapta, az intézmény vezetője, Kállainé Vereb Mária mutatta be. Mielőtt a közönség körbe járta a Gyermekbirodalmat és megtekintette a kiállítást, Kisgyőri Krisztián, a Dudás Játszóház vezetője biztatatta közös énekelésre a megjelenteket, sőt még játékot is hozott magával.

Az interaktív vándorkiállítás, amely a szerző életútját és legfontosabb gyerekkönyveit mutatja be június 30-áig látogatható a könyvtár Gyermekbirodalmában.

V. K.



 

Kövessen minket a Facebookon is!