Helyi hírek 2016. június 5. 12:20

„Mert nekünk Trianon fáj!”

Képgaléria
„Mert nekünk Trianon fáj!”
Az Ótemplom előtt, a Magyarok Nagyasszonya - szobránál június 4-én emlékezett meg a Jobbik helyi szervezete a trianoni békediktátum aláírásáról. A párt képviselői jelen voltak és koszorúztak a harmadikán megtartott városi megemlékezésen is. Hogy miért tartották fontosnak az önálló megemlékezést, azt Kollár László elnök így fogalmazta meg: „Trianon. Ez a nemzetünk történelmében meghatározó esemény nekünk, jobbikosoknak és más, nemzetben, hazában gondolkodóknak van olyan jelentőségű, hogy essen bármely napra, nekünk akkor, június 4-én, 16.30-kor kell megemlékeznünk, mert nekünk Trianon fáj!”

96 évvel ezelőtt a trianoni békediktátum az első világháborút lezárva újrarajzolta a háborúban vesztes Magyarország határait, ezzel elvette erős országunk több mint kétharmadát, kettészakította nemzetünket, és több mint hárommillió honfitársunkat az új határokon kívül taszította.

E nemzeti gyásznapról már 2010 előtt is – a hivatalos törvénybe iktatás előtt -  megemlékezett városunkban a Magyarok Nagyasszonya - szobornál a MIÉP helyi szervezete és Dinnyés Gyula, városunk köztiszteletben álló személye, aki szervezett ünnepségeket már a 90-es években. Szabó Flórián tanító pedig teljes vagyonát áldozta azért, hogy Kiskunfélegyházán legyen egy méltó emlékmű, amely előtt visszagondolhatunk nemzetünk gyászos napjára – mondta el beszédében Kollár László.

A koszorúzás és az emlékezés mécseseinek elhelyezése után Varga Mihály adta elő a Magyar Hiszekegy imát, majd a jelenlévők közösen énekelték el a Székely Himnuszt és a Szózatot.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!