Helyi hírek 2016. június 6. 09:30

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság személyi állományából tizenketten kaptak elismerést. Az alábbiakban őket mutatjuk be, ezzel is tisztelegve a rend őreinek áldozatos munkája előtt.

Gátér önkormányzata elismerésben részesítette a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért Hideg Sándor c.r. zászlóst, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját.

A pálmonostori férfi némi kitérő után, 2013-ban lett szülőfaluja körzeti megbízottja. 2004-ben szerelt fel, teljesített szolgálatot a Ferihegyi repülőtéren, majd járőr volt Félegyházán, később körzeti megbízott Tiszaalpáron. Innen pedig egyenes út vezetett a Pálmonostora-Gátért magában foglaló, összesen 2500 főt számláló területre.

– Az állampolgárokkal való kapcsolattartás a fő feladatunk. Helyben vagyunk, bármikor megtalálnak az emberek. Odafigyelünk az iskolára, óvodára, és az olyan frekventált helyekre, ahol sokan megfordulnak. Napi kapcsolatban vagyunk a polgárőrséggel, a tanyagondnokokkal, a postással is. Az, hogy folyamatosan „láthatóak” vagyunk, nyugalmat és biztonságérzetet ad a polgároknak, és távol tartja a rossz szándékkal közeledőket – véli a tapasztalt körzeti megbízott. Persze mindig vannak, akik csak az alkalomra várnak. A jó rendőr azonban tud az ő fejükkel is gondolkodni: télen a fa, nyáron a kukorica kelendő. Hideg Sándorék fogtak már el bujkáló sikkasztót, fára „szakosodott” tolvajt és orvvadászt is. Ez utóbbit a legemlékezetesebb esetei között tartja számon.

A szakember a határozottság és a személyes példamutatás fontosságát emelte ki hivatása alapvető elvárásaként. Mint mondja, jól érzi magát beosztásában, nagyra tartja az emberek bizalmát, és az önkormányzat elismerését. Pálmonostorán otthon van. Ennél többet úgy érzi, nem kívánhatna, mert mindene megvan, amire vágyott.




 

Kövessen minket a Facebookon is!