Helyi hírek 2016. június 5. 20:10

„A zene tápláló, vigasztaló elixír…”

Képgaléria
„A zene tápláló, vigasztaló elixír…”
Nyárköszöntő fúvószenekari hangversenyre hívta a félegyháziakat június 5-én az ifjúsági- és a koncert fúvószenekar. A Kossuth Lajos Szakiskola sportcsarnokában megtartott koncert Müller József „Batthyány- indulójával” kezdődött, majd a városvezetés nevében Balla László alpolgármester köszöntötte a zenészeket és a közönséget.

„Kodály Zoltán azt mondja: „Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind bearanyozza” – kezdte mondandóját az alpolgármester.

A Kodály által említett kincseket, vigasztalást, könnyed – ám felejthetetlen – pillanatokat kapjuk minden koncerten, így a mostani fúvószenekari hangversenyen is. A zenei élményeken túl a mai koncert jótékonysági rendezvény is, mely a hosszú évek óta működő, fejlődő – ifjúsági, közösségi és zenei rendezvényeknek helyet adó – Borsihalmi Művésztelep javára fordítódik. Ez az a közösségi hely, amely sok zeneszeretőnek adja meg a nyugalmat, a fejlődést, a művészi szabadságot és az alkotás szabadságát – tette hozzá Balla László.

A koncerten a zenekarokat Kis-Fekete Vilmos és Tóth László vezényelte, szaxofonon szólót játszott Tóth Eszter.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!