Sport 2016. június 7. 10:00

Nemzetközi kosársiker a kadett fiúktól

Nemzetközi kosársiker a kadett fiúktól
Június 4-én és 5-én Szerbiában, Szabadkán vendégeskedtek a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) U16-os fiú kosárlabdázói az OKK Spartak meghívására - tájékoztatta szerkesztőségünket Simon Zoltán edző.

OKK Spartak Subotica 2002 - Félegyházi TSI  42 : 53

Először a hazaiak 2002-es csapatával mérkőztek meg, akik a 3. helyen végeztek a vajdasági bajnokságban. A magas tempóban, kőkemény ütközésekkel tarkított összecsapáson végig vezetve, magabiztos győzelmet arattak a sportiskolások.

FTSI: Bozóki Márton 16, Klinkó Benedek 14, Huszka Bendegúz 8, Kanyó Ákos 6, Zsigó Barnabás 4, Német Donát 2, Cserkó Ádám 2, Faragó Ákos 1, Kincses Barnabás -, Molnár Ádám -.


OKK Spartak 2001 - Félegyházi TSI   78 : 52

Másnap a házigazda 2001-es fiú csapata volt az ellenfelük. Ők megnyerték korosztályukban a vajdasági bajnokságot, egy nagyon erős, magas, képzett gárda ellen mérhették össze tudásukat. 35 percig 10 pontos különbségen tudták tartani a szabadkaiakat, ekkor azonban a fáradtság végigsöpört az egész csapaton és néhány rossz dobás, eladott labda után hirtelen a duplájára nőtt a két csapat közötti különbség.

FTSI: Bozóki Márton 16, Klinkó Benedek 14/3, Kanyó Ákos 6/3, Faragó Ákos 6, Huszka Bendegúz 6, Német Donát 2, Molnár Ádám 2, Kincses Barnabás -, Cserkó Ádám -, Zsigó Barnabás -.


A két nap alatt megtapasztalhatták a szomszédos nemzet kosárlabdakultúrájának erényeit, egyre inkább sikerült alkalmazkodniuk a kőkemény játékhoz és a furcsa játékvezetői felfogáshoz, valamint láthatták hogy mennyi alázat kell egy sikeres sportoló életében. Elismerés illeti a félegyházi fiúkat, akik a kosárlabda sporton keresztül is öregbítették a város hírnevét határon túl is.




 

Kövessen minket a Facebookon is!