Helyi hírek 2016. június 6. 19:10

A városháza dísztermében köszöntötték a józsefes diákolimpikonokat

Képgaléria
A városháza dísztermében köszöntötték a józsefes diákolimpikonokat
A május végén megrendezett Országos Atlétika Diákolimpia döntőjén kimagasló eredményeket értek el a József Attila Általános Iskola tanulói. Három csapat és három egyéni versenyző is aranyérmet szerzett. A sikeres sportolókat és felkészítő tanáraikat Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszöntötte elismerő oklevéllel és ajándékkal a városházán június 6-án.

A Székesfehérváron megrendezett diákolimpián a lány háromtusa csapat megvédte korábbi bajnoki címét, közülük Retkes Réka az egyéni összetett versenyszámban is aranyérmet szerzett. Réka ezzel az eredményével kivívta a jogot, hogy a Magyar Válogatott tagjaként részt vegyen a június végén Varsóban megrendezendő nemzetközi atlétika gyermek versenyen.

A fiú hárompróba csapat új diákolimpiai csúccsal győzött, és a lányok négypróba csapata is fölényes győzelmet aratott. Ezenkívül egyéniben két súlylökő ért el 3. és 5. helyezést. A fiú négypróba csapat a 7. a lány ötpróba csapat a 9. helyen végzett.

A lány II. korcsoport hárompróba csapat bajnokai: Dinnyés LiliKis-Czakó EszterLőrincz HannaRetkes RékaSzeri NoémiSzolnoky Anna.

A fiú II. korcsoport hárompróba csapatának első helyezettjei: Kovács BálintKurucz ÁdámSzabó BenceSzabó GáborSzécsényi BálintTarjányi Tamás.

A lány III. korcsoport négypróba csapatának aranyérmesei: Bacsák EszterHorváth AnnaKeresztes ReginaSíber GlóriaSíber SzófiaTóth Enikő
 

A fiúk IV. korcsoportjának legjobb súlylökője Fekete István volt. A lányok IV. korcsoportos súlylökő versenyének eredményhirdetéskor Beregszászi Renáta vehette át az aranyérmet.

A sikercsapat felkészítő testnevelői voltak: Kerék Csaba, Rekedt Zoltán és Kurucz Kornélia.

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!