Helyi hírek 2016. június 9. 10:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Nyári diákmunka központi munkaerőpiaci program

Nyári diákmunka központi munkaerőpiaci program
A Nemzetgazdasági Minisztérium július 1-jétől ismét meghirdeti a „nyári diákmunka” programot, amelynek keretében 16-25 év közötti diákok kaphatnak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget.

A programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik a kezdő időpontban, július 1-jén már betöltötték a 16. életévüket, befejezésekor, augusztus 31-én pedig még nem múltak el 25 évesek. A diákok június 20-ától jelentkezhetnek a programban való részvételre.

A program már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel nemcsak a korai munkatapasztalat megszerzését, hanem a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítja a fiataloknak

program célcsoportjába azok a 16-25 év közötti, nappali tagozaton, tanulói, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok tartoznak, akik nem rendelkeznek sem vállalkozói, sem egyéb, foglalkoztatásra irányuló jogviszonnyal.

programhoz csatlakozás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál közvetítést kérőként regisztrálja magát. Ehhez a személyes okmányok, valamint érvényes diákigazolvány, vagy iskolalátogatási igazolás szükséges.

A diákok június 20-ától vonhatók be a programba, az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán, melynek elérhetőségei Bács-Kiskun megyében az alábbi linken megtalálhatóak.

A program keretein belül a foglalkoztatás történhet a települési önkormányzatoknál, illetve az önkormányzat fenntartásában álló, önkormányzati alapfeladat ellátását végző intézménynél. Legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás, ami azonban nem lehet több mint a minimálbér – szakképzettséget igénylő munkakörökben a garantált bérminimum – időarányos hányada, azaz szakképzettek esetében 96.750 forint a szakképzetséggel nem rendelkezők esetében 83.250 forint személyenként és havonta.

A támogatás kizárólag a foglalkoztatási osztály által munkaerőigényre közvetített diák foglalkoztatásához nyújtható.

További információt a járási hivatalok foglalkoztatási osztályán kaphatnak.


Fotó: illusztráció - orientpress.hu





 

Kövessen minket a Facebookon is!