Helyi hírek 2016. június 9. 17:30

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság személyi állományából tizenketten kaptak elismerést. Az alábbiakban őket mutatjuk be, ezzel is tisztelegve a rend őreinek áldozatos munkája előtt.

Bugacpusztaháza önkormányzata elismerésben részesítette a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért Káli Richárd címzetes r. törzszászlóst, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját.

Az utóbbi másfél-két évben sok bosszúságot okozott Bugac-Bugacpusztaháza környékén az az ötfős betörő banda, amelynek tagjait nemrégiben sikerült elfogni. Összesen 18 betöréses lopással – amelynek során többek között élelmiszer, élő baromfi, birka, disznóvágás után száradó szalámi, szerszámok tűntek el – hozható kapcsolatba a társaság. Az eset felderítése nagyban hozzájárul az emberek biztonságérzetének növeléséhez, ami minden bizonnyal fontos szempont volt a két körzeti megbízott munkájának elismerésekor.

– A mi területünk Bugacból, Bugacpusztaházából és Alsómonostorból áll, ami összesen 2800 fős lakosságot, és óriási kiterjedésű tanyavilágot jelent. A nagy, erdős, homokos talajú külterület bejárása speciális feladat. Ennek ellenére sikerült szoros kapcsolatot kiépíteni az ott lakókkal. A betöréses lopásokról is rengeteg információt kaptunk a lakosságtól, és a polgárőrségtől – számolt be Káli Richárd, aki 1998 óta tagja a hivatásos állománynak.

Budapesten, a műveleti központban kezdte a pályát, majd Csepelre került a budapesti születésű szakember. Évekig a készenléti rendőrségnél bevetési csoportparancsnokként dolgozott, de mivel Bugacra házasodott, 2014 decemberében a családhoz közelebb kérte magát. 2015 januárjától dolgozik körzeti megbízottként, ahogy fogalmaz: még nem teljesen sikerült a fővárosi ritmusról átállni a csöndesebb vidékire.

– Ez az elismerés nagyon fontos számunkra, mert egyfajta visszaigazolása annak, hogy elégedettek a munkánkkal – mondja a törzszászlós. – Mivel családommal együtt Bugacon élünk, a közbiztonság közvetlenül is érint. Azért jöttem haza, hogy többet legyek a családdal, és örülök annak, hogy tehetek azért, hogy a gyerekek minél biztonságosabb környezetben nőjenek fel.





 

Kövessen minket a Facebookon is!