Helyi hírek 2016. június 16. 09:30

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság személyi állományából tizenketten kaptak elismerést. Az alábbiakban őket mutatjuk be, ezzel is tisztelegve a rend őreinek áldozatos munkája előtt.

Az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete elismerésben részesítette Szabóné Rádi Anita c. r. századost, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Alosztályának előadóját.

1996 óta dolgozik rendőrként, előbb az igazgatásrendészeti, majd a bűnügyi osztályon, 2013 óta pedig a rendészeti osztály igazgatásrendészeti alosztály fegyver- és engedélyügyi előadójaként.

– Hozzánk tartozik a fegyvertartási engedélyek kiváltása, a fegyverekkel kapcsolatos adásvétel és más ügyek adminisztrációja, a fegyvertároló helyek és a vadászatok ellenőrzése. A Rendészeti Osztálynak többször van közös akciója a polgárőrökkel és a mezőőrökkel is, vagyis együttműködünk mindazokkal, akik a vadászat tisztasága felett őrködnek. A közös célunk az orvvadászat felszámolása – mondta el Szabóné Rádi Anita hozzátéve: feltehetően részben ennek az összefogásnak köszönhetően ebben a térségben ez nem is jellemző.

Anita feladatai közé tartoznak továbbá a személy- és vagyonőrök igazolványának kiállításával és cseréjével, a sárga villogó figyelmeztető jelzéssel kapcsolatos engedélyek kiadásával, továbbá a pirotechnikai termékek felhasználásának engedélyezésével összefüggő teendők.


Tóth Timea




 

Kövessen minket a Facebookon is!