Helyi hírek 2016. június 10. 20:27

Ha tisztán tartjuk környezetünket, akkor békét teremtünk magunk körül

Képgaléria
Ha tisztán tartjuk környezetünket, akkor békét teremtünk magunk körül
Megújították környezetüket a dózsások június 10-én. A gyerekek, szülők és pedagógusok - japán és román segítőkkel kiegészülve - lefestették a kerítést, új festést kaptak a mászókák, a kültéri padok és kerékpártárolók is. Megújult a sportpálya, új hálók kerültek a kapukra. Felújították a távolugró gödröt, friss salak került a futópályára. De a padlást is kitakarították, rendezték a szorgos kezek. Köszönhető ez annak, hogy a Dózsa György Általános Iskolában próbálták ki Magyarországon elsőként az úgynevezett 5S japán módszert, a Clean Up Japan támogatásával.

Az iskola tanulói reggel ünneplőbe öltözve, kedves programmal köszöntötték a program és a város vezetőit. Csányi József elismerését fejezte ki, hogy az iskola elsőként csatlakozott ahhoz a programhoz, amely segít abban, hogy a gyerekek alapos ismereteket szerezzenek arról, miként kell tudatosan megóvni, megtisztítani környezetünket, és a későbbiekben gondot fordítani állapotának megőrzésére. A polgármester megköszönte a programot segítő japán és román szakemberek munkáját is.

Yoshihito Tanaka egyszerű példán, egy szék megtisztításán keresztül mutatta be, hogy miért is fontos környezetünket gondozni. Ha tisztán tartjuk a környezetünket, akkor békességet teremtünk magunk körül – összegezte mondandója lényegét a Clean Up Japan elnöke.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!