Helyi hírek 2016. június 16. 12:30

A 70 éves Integrál Zrt. a folyamatos megújulás cége - videóval

Képgaléria
Ebben az évben ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az Integrál Zrt. A cég az évfordulóra emlékezve számos programot szervezett (szervez) dolgozóinak. Kiskereskedelmi hálózatában pedig folyamatos akciókkal kényezteti félegyházi és térségi vásárlóit. A cég vezetősége június 10-én magyar és nemzetközi üzleti partnereit, a termelőket, a dolgozókat, az ország, a megye és a város vezetését várták a sportcsarnokban egy hangulatos, jubileumi megemlékezésre, beszélgetésre.

A jubileumi rendezvényen Dr. Horváth Sándor elnök-vezérigazgató köszöntötte a vendégeket. Ünnepi beszédében elsőként a megalakulás körülményeiről szólt:

„Még egy esztendő sem telt el, a világot, Európát, országunkat sújtó borzalmas háború befejezése óta, amikor 104 tettre kész, széles látókörű, a jövőben bízó, bátor ember 1946. január 20-án a kiskunfélegyházi nemzeti parasztpárt helyiségében megalapította cégünk jogelődjét, a kiskunfélegyházi Földműves Szövetkezetet.

Az akkori helyzetet ismerve, nem kevés eltökéltség, kockázatvállalás kellett ehhez a döntéshez. A döntés megvolt, a munka Hideg János elnök irányításával elkezdődött, a szövetkezet vegyeskereskedéssel, élőállat és terményfelvásárlással, valamint vetőmag cserével foglalkozott. Már az első gazdasági évben, 1947-ben, sikeresen dolgoztak, hiszen 504 ezer 885 forintos árbevétel mellett, 3122 forint nyereséget értek el”- idézte a kezdeteket az elnök-vezérigazgató.

Dr. Horváth Sándor szólt a kiskereskedelmi hálózat fejlesztésről és a baromfifeldolgozó üzem felújításának fontosságáról, arról, hogy az üzem a folyamatos bővítés, korszerűsítés eredményeként, éves szinten 8-900 ezer hízott libát, 6-700 ezer hízott kacsát dolgoz fel. Az üzem által előállított hízott liba-és kacsamáj, valamint darabolt termékek, megtalálhatóak többek között Franciaország, Németország, Belgium, Hollandia, Románia, Szlovákia üzleteiben, de jelentős piaci szereplők vagyunk Japánban, Hongkongban és Tajvanon is, valamint Kanadában.

Egy cég erejét, eredményességét nem elsősorban a meglévő vagyontárgyak, a termelőeszközök jelentik, hanem az itt dolgozó munkatársak. A csapat, azok a munkavállalók, kollégák, akik alkalmazkodva a társadalmi, politikai, gazdasági körülményekhez, a cég érdekeit szem előtt tartva működtetik az eszközöket, azonosulnak a kitűzött célokkal, s ennek érdekében összefogva dolgoznak és eredményeket, sikereket érnek el.

Köszönet és tisztelet az alapítóknak, köszönet és tisztelet az itt dolgozó generációknak, köszönet és tisztelet az üzleti partnereinknek. Köszönet és tisztelet mindannyiuknak, akik figyelemmel kísérik és segítik, támogatják munkánkat – zárta mondandóját az elnök-vezérigazgató.

Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára Orbán Viktor köszöntő szavait tolmácsolta az ünnepségen. A miniszterelnök levelében a következőket fogalmazta meg: „A gondos tervezés, a hatékony és igényes munkavégzés a világon mindenhol minőségi terméket eredményez. Bennünket, magyarokat elsősorban mégis az lelkesít, amikor egy itthoni cég hazai és külföldi sikereiről hallunk. Az Integrál Zrt. első 70 éve ezt a sikertörténetet példázza. Önök évtizedek óta azért dolgoznak, hogy a piros- fehér-zöld címkével ellátott húsáruk nemcsak Magyarországon, hanem Európában és a Távol-Keleten is minőséget jelentsenek. Örömmel tölt el, hogy míg mindennapjaikban a jövőt építik, addig nem feledkeznek meg a cég múltjáról, korábban elért eredményeiről sem.”

„Minél idősebb egy cég, annál nagyobb tapasztalatot halmoz fel, annál nagyobb biztonságérzetünk alakul ki működésével kapcsolatban. Mert az építkezés, a folyamatos megújulás jellemzi azokat a vállalkozásokat, amelyek hírnévre tesznek szert 70-80 esztendő alatt. Az Integrál Zrt. ezek közé tartozik. Kijelenthetjük, hogy az Integrál a folyamatos megújulás cége” – fogalmazott köszöntőjében Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő.

Kiskunfélegyháza nevében Csányi József polgármester így köszöntötte a jubiláló Integrál Zrt. vezetését, munkatársait: nagy megtiszteltetés számomra, hogy olyan városnak lehetek a polgármestere, ahol ilyen cégek települnek meg. Az Integrál megbízható és stabil jövőt biztosít az ott dolgozó embereknek és a városnak. Tudatosan képzi a jövő generációját a cég és a város érdekében. Elismerés és tisztelet illeti ezt a munkát.

A jubiláló céget köszöntötte Csepeli Lajos, a Coop Hungary igazgatósági elnöke, Kovács Ernő megyei kormánymegbízott, Rideg László a BKM-i Közgyűlés elnöke és Szarka Balázs, az Alföld Procoop Igazgatósági elnöke, az Univer cégcsoport elnöke is.

s. r.






 

Kövessen minket a Facebookon is!