Helyi hírek 2016. június 14. 07:30

Elbúcsúzott a közjegyző

Képgaléria
Elbúcsúzott a közjegyző
– Olyan szép volt ez a 45 év, hogy elmondani nem lehet! Megadta a sors nekem, hogy olyan munkát végezhettem, aminek minden perce öröm volt számomra. Azzal igyekeztem ezt meghálálni, hogy lelkiismerettel és a legjobb tudásommal végeztem. Nagyon szeretem az embereket, és itt rendkívül sokat tudtam nekik segíteni! Amikor például a hagyatéki eljárások végén a nagy bánat mellett is békésen távoztak az irodából. Rengeteg embert volt szerencsém megismerni, és közülük sokan a bizalmukba fogadtak. Talán ebből is adódik, hogy nem fáradtam el. Fájó szívvel hagyom el a pályát – mondta a tőle megszokott közvetlenséggel dr. Konkolyné dr. Csikós Klára, amikor nyugdíjba vonulása előtti utolsó munkanapján közjegyzői irodájában felkereste Csányi József polgármester és dr. Faragó Zsolt jegyző, hogy a helyi közösség nevében köszönetet mondjanak a félegyháziakért több évtizeden át végzett lelkiismeretes munkájáért.

Klárika született félegyházi. Úgy vallja, köztiszteletben álló bőrkereskedő édesapjától tanulta-örökölte emberszeretetét. Szerény környezetben, de nagy szeretetben, szoros családi kapcsolatok védelmében nőtt fel három leánytestvér egyikeként. Latin-magyar szakos tanárnak készült, de mivel abban az évben nem indult latin szak az egyetemen, a jogra jelentkezett, és ez jó döntésnek bizonyult.

Friss diplomásként 1971-ben a félegyházi ügyvédi munkaközösségbe került ügyvédjelöltként, s miután 1973-ban leszakvizsgázott, 2003 év végéig ügyvédként tevékenykedett. S bár nagyon szerette a munkáját – főleg polgári, családjogi ügyeket vitt – a közjegyzőség még jobban vonzotta.

– 2003 tavaszán értesültem arról, hogy Félegyházán még egy közjegyzői helyet kívánnak létesíteni, és miután megpályáztam és megnyertem az állást, 2004. február 6-án letettem a közjegyzői esküt. Azóta is töretlenül végzem ezt a munkát – idézi fel derűs szemekkel a kezdeteket Klárika.

– Az első időszak nem volt könnyű. A közjegyzői munka rendkívüli precizitást igényel. Tévedni nem lehet, hiszen a közjegyzői okiratoknak olyan plusz ereje van, hogy azok közvetlen végrehajthatók. Ebből adódóan szigorú alaki és tartalmi követelményeket kell szem előtt tartani. A hagyatéki ügyek, és az okiratok készítése és hitelesítése mellett a későbbiekben a fizetési meghagyásos eljárás és azon okiratok végrehajtási záradékkal való ellátása tette ki a munkánkat, amelyeket mi készítettünk. Így visszatekintve sem tudok különbséget tenni a különböző tevékenységek között, mert mindegyiket a legnagyobb odaadással, a legjobb szívvel és tudással végeztem. Hálás vagyok munkatársaimnak a pontos munkájukért, hűségükért, kitartáskért! Köszönöm dr. Csonka Péter volt helyettesem – aki utódom lett – utolsó négy évben nálam végzett lelkiismeretes, segítő munkáját!

Tóth Timea






 

Kövessen minket a Facebookon is!