Helyi hírek 2016. június 14. 10:30

Látványos köztéri fejlesztések lehetnek a következő három évben

Látványos köztéri fejlesztések lehetnek a következő három évben
A városközpont mely elemeinek megújítását tartja szükségesnek? Egyebek mellett erre a kérdésre kérnek választ e napokban az önkormányzat munkatársai azoktól a járókelőktől, akik a belvárosban sétálva szívesen közreműködnek egy anonim kérdőív kitöltésével az úgynevezett „Zöld város kialakítása” című TOP pályázat előkészítésében. A projekt keretében a következő három esztendőben prioritást élvező köztéri fejlesztések rajzolódnak ki – tudtuk meg Németh Péter településfejlesztési referenstől.

A szakember elmondta: a Zöld város kialakítása című TOP pályázatot az önkormányzat konzorciumi formában kívánja megvalósítani, a Bács-Kiiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. partnerségével.  A lakosok bevonása mellett pedig – a fejlesztések minél szélesebb körű társadalmi elfogadottsága mellett – azért döntött az önkormányzat, mert az Európai Unió előnyben részesíti azokat a pályázati technikákat, amikor az érintetteket a pályázó már az előkészítési fázisban bevonja. Tekintettel arra, hogy a projekt olyan emblematikus területek megszépítését helyezi előtérbe, mint például a Béke tér, a Petőfi tér, a Kossuth utca és a Hősök tere – az érintettek ez esetben maguk a félegyházi lakosok, a járókelők. Az anonim kérdőív tapasztalatait az önkormányzat munkatársai feldolgozzák, és a pályázati anyagba szakmai mellékletként beépítik, azaz az „utca emberének” igényeit figyelembe veszik a tervezésnél.

Németh Péter elmondta: a projekt részét képezi a már említett közterületeken túl a Móra Ferenc Művelődési Központ épülete és a piac megújítása is.


Fotó: korábbi felvétel


 



 

Kövessen minket a Facebookon is!