Kultúra 2016. június 15. 11:30

Janikovszky Éva emlékkiállítás a Gyermekbirodalomban

Képgaléria
Janikovszky Éva emlékkiállítás a Gyermekbirodalomban
Az egyik legnagyobb magyar meseszerző életéről, díjairól és munkásságáról nyílt kiállítás a Gyermekbirodalomban. A Móra Kiadó vándorkiállítását június 14-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban Csernus Krisztina óvodavezető nyitotta meg.

A tárlatot Janikovszky Éva halálának tizedik évfordulóján indították útnak. Most, városunkban is megtekinthetik az érdeklődők, mégpedig a könyvtár gyermek részlegén.

Hazánkban talán nincs is olyan, aki gyerekkorában ne találkozott volna Janikovszky Éva műveivel, amelyek szinte mindenkihez szólnak. Írt felnőtteknek, gyerekeknek, de jelentek meg TV-játékai, forgatókönyvei, és rádiójátékai is. A vándorkiállítás mindenki számára érdekességeket tartogat. Érdemes a könyvtár felé venni útjukat, betérni Gyermekbirodalomba és a kiállítást nézve elmélkedni, megismerni az író munkásságát, életét. A tárlaton megtekinthetők régi könyvei, akár idegen nyelvű borítóval is, plakettek, illusztrációi. Az idegen nyelvű könyveken, grafikákon kívül a kiállításon megtalálhatók az író kevésbé ismert fotói is.

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!