Kultúra 2016. június 18. 07:30

OlvasLak a Móra téren

Képgaléria
OlvasLak a Móra téren
Újabb könyves szekrényt avatott a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A városban ez a negyedik OlvasLak, amelyet ez alkalommal a Móra téren állítottak fel. A kezdeményezők azért választották ezt a forgalmas, de mégis alkalmas helyet, mert mindenkit buzdítani szeretnének az olvasásra. A könyves szekrényt Móra Ferenc szobra mellett, a padok közelében helyezték el. Bárki kivehet a ház alakú könyvespolcból egy-egy kiadványt, elolvashatja, haza is viheti, és persze más könyvet is hozhat cserébe.

Az OlvasLak leleplezése előtt Balla László alpolgármester köszöntötte a vendégeket, köszönetét fejezte ki a könyvtár igazgatója, Kállainé Vereb Mária és a könyves szekrény megvalósítói felé. Az alpolgármester elmondta, hogy ezzel az OlvasLakkal a könyvtár jön ki a város egyik legszebb főterére, és lehetőséget nyújt elmélyedni egy-egy regény, történet eseményeiben azoknak, akik bármiféle affinitást éreznek az olvasás iránt.

A leleplezést követően a Szegedi úti óvoda két kis növendéke Kószó Dóra és Vincze Bálint Máté mondott verset, majd ők tették bele a könyves szekrénybe az első könyveket.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!