Helyi hírek 2016. június 19. 09:30

Választókerületi polgármesterek találkozója

Képgaléria
Választókerületi polgármesterek találkozója
Bócsán, a Hungarikum és Civilház épületében értekeztek Lezsák Sándor választókerületének polgármesterei. A tanácskozáson többek között az önkormányzatok problémáit vitatták meg, térségfejlesztő programokról és pályázati lehetőségekről hallhattak a jelenlévők.

A jelenlévőket Szőke-Tóth Mihály, Bócsa polgármestere köszöntötte. Az értekezletet Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületének parlamenti képviselője nyitotta meg. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Pogácsás Tibor, önkormányzati államtitkár, Dr. Viski József, agrár- és vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár, Dr. Fekete Gyula, közgazdász és Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviselője.

Pogácsás Tibor államtitkár az önkormányzati rendszer finanszírozásának problémáiról és jövőjéről is beszélt. Több településvezető azzal a kéréssel fordult az államtitkárhoz, hogy az önkormányzati rendszer átalakítása során a kisebb településeket egyforma mértékkel mérjék és egyenlő partnerként kezeljék őket.
Megvitattak több fontos kérdést, melyek tisztázása után gördülékenyebben haladhat a polgármesterek munkája.

Dr. Viski József, agrár- és vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár előadása, mely a vidékfejlesztési programról és a pályázati lehetőségekről szólt, ugyancsak sok kérdésre késztette a jelenlévőket. Ez az a terület, ahol új kapuk tárulhatnak egy-egy községben a megújulásra, beruházásokra.

Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke összegezve a találkozót örömét fejezte ki, hogy újra sikeres egyeztetésre és beszélgetésre került sor választókerületének polgármesterei és a meghívott vendégek között, majd tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a következő értekezletet szeptember 29-én, Kömpöcön fogják megtartani.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!