• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • A sportág népszerűsítése jegyében telt a II. Kalász Kázmér emlékverseny
Sport 2016. június 20. 12:05

A sportág népszerűsítése jegyében telt a II. Kalász Kázmér emlékverseny

Képgaléria
A sportág népszerűsítése jegyében telt a II. Kalász Kázmér emlékverseny
Közel 80 fő ragadott ütőt a II. Kalász Kázmér emlékversenyen június 18-án és 19-én a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A tornát hagyományteremtő céllal a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola valósította meg. A lebonyolítás segítségével lehetőségük nyílt az amatőröknek Extraligás és NB-s játékosok ellen asztalhoz állniuk, a felnőttek mellett utánpótláskorúak is részt vettek a tornán. A kétnapos rendezvény a sportág népszerűsítése mellett az összetartást is szolgálta.

Kalász Kázmér neve összefonódott a félegyházi asztalitenisszel, hosszú éveken keresztül működtette, segítette a helyi egyesületet. Innen eredeztethető az emléktorna megvalósításának ötlete – mondta el Varga Károly szervező.

- Fontosnak tartjuk, hogy minél többen megismerjék az asztaliteniszt a városban, hiszen a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola kiváló eredményeket ért el a nemzeti bajnokságban. Tavaly rendeztük meg először az emlékversenyt, idén kétnaposra bővítettük. Összekötöttük egy évzáróval, a szurkolók és a játékosok találkozójával.

A lebonyolítás körmérkőzésekkel kezdődött, a legjobbak a főtáblán, a gyengébbek vigaszágon folytatták.

A játékot mindenki komolyan vette, az asztalnál szoros és izgalmas csatákat követhettek nyomon a jelenlévők.

A félegyházi csapatból Erdélyi Szabolcs, Pengő Gábor ragadott ütőt, de érkeztek játékosok Budaörsről és Németországból is.

A csapatversenyt Zoltán Zoltán és dr. Farncia Balázs nyerte. Párosban Dohnál Gábor és Nagy Attila győzött, egyéniben Kállai Norbert szerezte meg az aranyérmet.

 

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!