Helyi hírek 2016. június 22. 13:30

Félegyháza boldog iskolája

Képgaléria
Félegyháza boldog iskolája
A Platán iskola is csatlakozott ahhoz a Boldogságóra programhoz, melyet a Jobb Veled a Világ Alapítvány indított el a Kiskunfélegyházi Boldogságklub közreműködésével városunkban. A programban résztvevő diákok játékos feladatokon keresztül jutottak el a boldogság megismeréséhez.

Június 21-én vette át a Platán iskola a Boldog Iskola díjért járó oklevelet Bagdi Bella életmódfejlesztő énekesnőtől, aki az országos Boldogságprogram megálmodója, és szakmai vezetője. Az ünnepségen megjelentek között jelen volt dr. Kása Zsuzsanna tankerületi igazgató, Wolnerné Vidéki Szilvia a József Attila Általános Iskola igazgatója, Feketéné Borbély Zsuzsanna intézményvezető, és dr. Réczi László önkormányzati képviselő. A megjelenteket Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény-vezető köszöntötte, melyet követően a diákok műsorát láhatták a résztvevők.

Tarjányi Xénia tanárnő elmondta, hogy a Boldogságóra programhoz az iskola négy osztálya csatlakozott, akik minden hónapban más témában végeztek szituációs játékokat, mesefeldolgozásokat, motivációs játékokat. Az év végére a gyerekek a "boldogságoktatásnak" köszönhetően felszabadultabbak, egymással elfogadóbbak lettek, javult az osztályközösségük, és fejlődött a kommunikációs készségük.

A Kiskunfélegyházi Boldogságklub aktívan részt vett a program megvalósításában. Vezetőjüktől, Grófné Czere Anikótól megtudtuk, hogy a klub, mely két éve csatlakozott a Boldogságprogramhoz, a jó cselekedetek gyakorlásán keresztül városi rendezvényeken is rendszeresen felajánja segítségét, és többször adományoznak is. Legutóbbi adománygyűjtő akciójuk eredményeképpen ugyanezen a napon, június 21-én Adni jó címmel, a Szakmaközi Művelődési Házban tartottak adományosztó ünnepséget családoknak, és egyedülálló személyeknek. A több hetes lelkes készülődés után a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény által javasolt családok névre szólóan összeállított adományt kaptak, mellyel összesen 44 ember vehetett át tartós élelmiszereket, ruhákat, játékokat és könyveket.

 

K.G.

Fotó: Kiss Gabriella

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!