Sport 2016. június 24. 13:30

Játszva tanultak kosarazni a gyerekek

Képgaléria
Játszva tanultak kosarazni a gyerekek
Több mint 50 gyermek részvételével idén is megszervezte nyári kosárlabda táborát a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubja (KKC) és a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI). Június 20-a és 24-e között egyesületi edzők bevonásával játékos formában ismerkedtek meg a fiatalok a kosárlabdával. Az alapképességek fejlesztése mellett ügyességi gyakorlatokkal csiszolták meglévő tudásukat. A tábor jellegéből adódóan a tréningek mellett játékos foglalkozásokra, strandolásra is jutott idő.

Az ötnapos táborban korosztály szerint, illetve egyéni képességek szerint csoportokba osztva oktatták a gyermekeket. A legkisebbek elsősorban különböző labdás gyakorlatok segítéségével a kosárlabdázás alapjaival ismerkedtek meg. Az idősebbek, egyesületi tagok főként a technikai elemeket gyakorolták.

Simon Zoltán és Szabó Csaba szervezők hozzátették, a tábor egyik célja a sportág megszerettetése, az utánpótlásbázis kibővítése.

- Az idei évben több kezdő, szárnyaikat bontogató fiatal csatlakozott hozzánk. Fontosnak tartjuk, hogy a KKC és az FTSI közösen szervezte meg a tábort, így minden edzővel megismerkedtek a gyerekek.

A nyári tábor a hagyományokhoz híven ezúttal is játékos körversennyel ért véget.

 

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!