Helyi hírek 2016. június 25. 15:30

Körkérdés: Figyelemmel kíséri-e a labdarúgó Európa-bajnokságot?

Képgaléria
Körkérdés: Figyelemmel kíséri-e a labdarúgó Európa-bajnokságot?
Hosszú évek után ismét kijutott a magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnokságra. A nemzeti tizenegy EB szereplése az egész országot, köztük a félegyházi szurkolókat, sportbarátokat is összekovácsolta. A válogatott mérkőzések során igazi szurkolói hangulat alakult ki a városban, a közös vetítéseket több százan kísérték figyelemmel. Ilyenkor azok is bekapcsolódnak a mérkőzések követésébe, akik egyébként kevésbé fogékonyak a labdarúgásra.

Lénárt Gergely (34)

- A magyar válogatott minden találkozóját figyelemmel kísértem, nem lógtunk ki az EB mezőnyéből, megérdemelten jutottunk ki. Várakozásokat felülmúlva szerepeltünk, sokan arra számítottak, hogy egyből kiesünk. A válogatott meccsek során felpezsdült az élet, csoportosan szurkoltak az emberek, jó hangulatot teremtve a mérkőzésekhez.

 

Fekete Csaba (48)

- Követem az EB eseményeit, annak idején én is futballoztam, utánpótlás edzőként a sportág közelében maradtam. Fiaim a félegyházi "szurkolói zónákban" buzdították a csapatot. 1986-ban közel sem volt ilyen eufória, akkoriban természetes volt a válogatott szereplése világversenyeken. Nem gondoltam, hogy ennyi időt kell várni a következő nagy tornáig. Szimpatikusnak tűnt a magyar társadalom hozzáállása, ezt az is befolyásolhatta, hogy a fiatalok többsége még nem látta EB-n, vagy VB-n a válogatottat.

 

Balogné Bíbok Emőke (31)

- Nagy öröm számomra, hogy kijutottunk az EB-re, elég jónak találtam a magyar csapatot. Nem igazán követem a labdarúgást, de most bekapcsolódtam a mérkőzésekbe. Szerintem van jövője ennek a válogatottnak, amit a szurkolók is éreznek.

 

Samu István (87)

- Elégedett voltam a magyar csapat hozzáállásával, régen szerepeltünk világeseményen. A sport mindig felemelő érzés, összekovácsolja az embereket, jó hangulatot teremt. Az elért eredmények a szurkolásra is hatással voltak, emelt fővel fejezzük be az EB-t.

 

G. Z.



 

 

Kövessen minket a Facebookon is!