Helyi hírek 2016. június 25. 13:30

Vállalkozások találkoztak a Közgében

Vállalkozások találkoztak a  Közgében
Minden iskolai tudás valódi hasznát annak felhasználhatósága mutatja meg. Pénzről, gazdaságról, logisztikáról és céges ügyvitelről korszerű ismereteket leginkább azoktól lehet tanulni, akik maguk is nap, mint nap ebből élnek, a vállalkozásoktól. Ezért nagyon fontos a kölcsönös bizalmon és együttműködésen alapuló kapcsolat, amely a kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola és városunk tágabb környezetének cégei között kialakult.

Ennek köszönhető, hogy az iskola diákjai nyári szakmai gyakorlatukon felkészülhetnek a munkavállalásra. Valódi tapasztalatokkal szerezhetik meg bizonyítványukat, értékes, jól alkalmazható szakemberként kezdhetik felnőtt pályájukat. A nyári gyakorlat nemcsak a diákok számára hasznos.

Tanul, fejlődik, korszerű módszereket, ismereteket szerez általa a küldő iskola és a fogadó vállalkozás is.

Ősztől szakgimnáziumi formában folytatja munkáját a nagy múltú iskola, ez nemcsak szervezeti változást, hanem korszerű, a munkaerő piacon keresett új szakmák indítását is jelenti. Az érettségizetteknek a hagyományos, népszerű nappali és estis szakképesítései mellett ingyenes vállalkozási mérlegképes könyvelő és gazdasági informatikus képzést is indít a Közgé. Ezekre a szakemberekre ugyanis folyamatosan nagy a kereslet a vállalkozások részéről.

A találkozón ezért a nyári gyakorlat lebonyolításával kapcsolatos teendők mellett felkeltette a vállalkozások érdeklődését és nagy hangsúlyt kapott a megújuló képzési kínálat. A megbeszélésen részt vett a munkaügyi központ képviselője is, aki az ifjúsági garancia programról és a fiatal pályakezdők foglalkoztatását elősegítő gyakornoki programról adott érdekes, hasznos ismertetőt.

Az iskola, a vállalkozások és az állam összefogása segíti tehát a fiatalok erőfeszítéseit – kívánjuk, hogy sikeres, elégedett, szakmákjukat szerető felnőttekként emlékezzenek majd vissza az idei nyári szakmai gyakorlatra.


Közgazdasági Szakközépiskola Nevelőtestülete




 

Kövessen minket a Facebookon is!