Helyi hírek 2016. június 30. 14:30

Megemlékezés négy kisgyermekről - videóval

Képgaléria
“Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni”… - hangzottak Assisi Szent Ferenc gondolatai azon a csendes megemlékezésen, amelyet a kiskunfélegyházi Templomhalomnál tartottak június 24-én, a 25 éve tragikus balesetben elhunyt négy kisgyermek tiszteletére.

1991. június 24-én, a Bankfalu homokbányájában játszó gyermekek, a 11 éves Zsolt, kishúga, az 5 éves Andrea, a 9 éves Tamás és a 12 éves Attila többé nem tértek haza a játékból, a leomló homok örökre eltemette őket.

A baleset 25. évfordulóján, június 24-én délelőtt Bozóky István kőfaragó mester felajánlásából készült emlékhely átadásán tartottak megemlékezést a megjelent családtagok és ismerősök jelenlétében, amelyhez Kis-Fekete Vilmos, az Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója trombitaszólója méltóságteljes hangulatot teremtett.

A kőtáblákból kirakott ugróiskola figyelmeztet, emlékeztet, és tanít minket a megváltoztathatatlan múlt elfogadására, “mert az élet sem visszafelé nem halad, sem a tegnapban meg nem reked” (Kahlil Gibran).




 

Kövessen minket a Facebookon is!