Helyi hírek 2016. június 29. 11:30

Sikeres PG-s diákok az országos német nyelvi versenyeken

Képgaléria
Sikeres PG-s diákok az országos német nyelvi versenyeken
A Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézményének hat, 11. évfolyamos diákja vett részt - immáron másodszorra - a gödöllői HEBE Kft. német levelező és műveltségi versenyén. A megmérettetésen egy-egy tanévben nyelvenként több mint ötezer diák teszi próbára nyelvtudását és ügyességét általános műveltségben, csoportmunkában és az internethasználatban.

A verseny során a tanulók két háromfős csapatban dolgoztak. Kitartó és lelkes munkájuknak köszönhetően a fiúk megszerezték az érettségizők kategóriájában (Abiturient) az 1. és 3. helyezést. Az első helyezett csapatból két diák, Cserép Kornél és Berencsi Dániel részt vehetett Gödöllőn, május 30-án a szóbeli fordulón. Itt már egyénileg versenyeztek a fődíjért, egy nyári táborozásért. Cserép Kornél kategóriájában 97,5 %-os szóbeli eredményével az első helyezést érte el, Berencsi Dániel 94%-os teljesítményével pedig a tizedik helyen végzett. Felkészítő tanáruk, osztályfőnökük Tóth Levente Zsoltné tanárnő volt.

A diákok minden fordulót nagy izgalommal vártak. A feladatok tanulóközpontúak, motiválóak és színvonalasak voltak. Minden feladat a nyelv kreatív használatára épült, kutató- és alkotómunkát igényelt, valamint csapatmunkára serkentette a tanulókat.


Gratulálunk a szép eredményekhez!





 

Kövessen minket a Facebookon is!