Helyi hírek 2016. július 1. 16:30

Lakossági fórum a „Zöld város kialakítása” programról

Képgaléria
Lakossági fórum a „Zöld város kialakítása” programról
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata lakossági fórumot tartott a város fejlesztéseit érintő témákról június 27-én a városháza dísztermében. Az összejövetel résztvevői részletes tájékoztatást kaptak a mintegy 2 milliárd forintos beruházásokat lehetővé tévő „Zöld város kialakítása” program részleteiről.

Csányi József polgármester bevezetőjében elmondta, hogy a város 2015-ben kidolgozta integrált településfejlesztési stratégiáját, amely a lakossági fórumokon megvitatott kérdéseket feldolgozva és a civil szervezetek ajánlásait figyelembe véve összegzi a legfontosabb teendőket. A „Zöld város program” keretében a város élhetőbbé, zöldebbé tétele a cél. Ennek keretében többek között megújulnak a városközpont és a Kossuth utca közterei, játszóterei és zöldfelületei. De rendbe teszik a művelődési központ homlokzatát, korszerűsítik elektronikai rendszerét, új színpad épül, korszerű hang- és fénytechnika kiépítésével. Az épületet korszerű szellőztető rendszerrel látják el.

A fórumon Kiskunfélegyháza Város Integrált Területfejlesztési Stratégiájáról Németh Péter településfejlesztési referens adott részletes tájékoztatást. A Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiát Máté Péter pályázati fejlesztési tanácsadó ismertette.

Dr. Kecskés László, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. munkatársa a „Zöld város kialakítása” programban rejlő elképzeléseket, lehetőségeket mutatta be.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!