Program 2016. július 4. 10:00

Csiperó 2016

Képgaléria
Csiperó 2016
Tizennegyedik alkalommal fogad Kecskemét a világ tájáról gyermekeket az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó alkalmából július 3-a és 10-e között. A megyeszékhely főterén felállított színpadon színes műsorokkal mutatkoznak be a világ különböző tájairól érkező vendégek.

A kétévente megrendezett Csiperó fesztivál vidám madárfigurája messziről hirdeti a nemzetközi találkozó kezdetét. Az Európa sokszínűségét bemutató gyermektalálkozón hétfőtől péntekig a különböző országok gyermekcsoportjainak rövid produkciói adnak ízelítőt országuk, szűkebb tájegységük hagyományaiból, népzenéjük, néptáncaik bemutatásával.

Az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó 14. alkalommal nyitotta meg kapuit július 3-án Kecskeméten. A megnyitó ünnepségen Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszöntötte a résztvevőket, melyet követően Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a találkozó idejére átadta a város kulcsát a gyerekeknek.

Az egy héten át tartó fesztivál idején délutánonként az országok bemutatkozó műsorai lesznek láthatók, amely mellett számos nagyszerű hazai és nemzetközi előadó, zenekar lép majd fel az esti programokon.

K.G.

Fotó: Kiss Gabriella

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!