Helyi hírek 2016. július 4. 16:30

Kórushangversenyek a testvérvárosban

Képgaléria
Kórushangversenyek a testvérvárosban
Feltrébe utazott vendégszereplésre, az olasz testvérkórus meghívására június végén a Zenebarátok Kórusa. A félegyháziak tartalmas három napot töltöttek el két fellépéssel, kirándulásokkal és tengeri fürdéssel egybekötve.

A szabadtéri hangversenyek a kellemes, mediterrán nyári estéken nagy élményt nyújtottak a kórustagoknak és az olasz közönségnek egyaránt, hiszen több olasz dalt is elénekeltek. A vastaps nem maradt el. Az első fellépés Tomo község főterén, a templom előtt volt a Solo Voci kórussal, a második pedig Feltre központjában. Itt három kórus adott hangversenyt. A Kodály és Bartók művek mellett sok más darabot is bemutattak repertoárjukból, de a legnagyobb kedvenc a „Dolomitok himnusza” volt, amivel már a félegyházi közönség szívét is többször megdobogtatták.

A fellépések után ellátogattak Marostica városába, melynek hangulatát a műemlékek, várak, bástyák adják meg, valamint a Dolomitok hegyei között húzódó Serrai szurdokot is megcsodálhatták, amely gazdag természeti szépségekben, sziklákban, kanyargó patakokban és vízesésekben.

Hazaindulás előtt kitérőt tettek Caorléba, egy tengeri fürdőhelyre, ahol gyönyörködhettek az óváros utcáiban és látnivalóiban.

Ez a kirándulás megkoronázta a sok gyakorlással és fellépéssel teli 20 évet. Köszönik a támogatóknak a sok segítséget, melyet az elmúlt időszakban kaptak, hogy sikeresek lehessenek.
 

Dr. Ivánné Baksa Éva
         kórustag





 

Kövessen minket a Facebookon is!