Helyi hírek 2016. július 5. 09:30

Festményeket ajánlott fel a városnak

Festményeket ajánlott fel a városnak
Felajánlással kereste meg a várost Mogyoró István festőművész, miszerint munkáiból több tucat festményt és pasztell képet szeretne közkinccsé tenni. Rosta Ferenc alpolgármester az otthona melletti műteremben kereste fel az alkotót, és egyeztettek a részletekről.

A felajánlott munkák a tervek szerint közintézményekben, többek között a városházán lesznek elhelyezve, hogy minél többen lelhessék örömüket azokban. A művész elmondta: az adás vágya ösztönzi új és új kihívásokra. A jelentős gyűjteményt pedig szülővárosának, Kiskunfélegyházának szánta.

Mogyoró István 1941. augusztus 6-án született. A képzőművészettel önképzőként ismerkedett meg, rajzkészségére Mátis Kálmán festőművész figyelt fel először. 1975-ben Kecskeméten, a Fényes Adolf körben Palkó József festőművésztől, Zebegényben Jets György festőművésztől kapott szakmai segítséget alkotómunkájához. Tagja a Kecskeméti Képzőművészek Közösségének, és az Országos Képző- és Iparművészeti Társaságnak. 1991-től tagja a Független Művészek Szövetségének. Alkotásai megtalálhatók több hazai és külföldi magángyűjteményben, és több közintézményben.

T. T.





 

Kövessen minket a Facebookon is!