Helyi hírek 2016. július 6. 10:59

Újdonságok a fürdőzőknek

Képgaléria
Újdonságok a fürdőzőknek
A régi épületszárny és az ötözők mellett további fejújítási, korszerűsítési munkálatok is folyamatban vannak a városi strandon – tudtuk meg Szatmári Andreától, a Városi Strand üzemeltetésért felelős Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) vezetőjétől.

Folyamatos fejlesztésekkel törekszik a város a strand és az uszoda szolgáltatási színvonalát emelni – mondta el az intézményvezető, hozzátéve: ezekben a napokban végzik az fedett uszodarész karbantartási feladatait, amit – szakítva az előző évek hagyományaival – folyamatos üzem mellett próbálnak megoldani. Ennek során megújul a levegőztető rendszer is, évek óta fennálló problémára nyújtva ezzel megoldást. 

–  Idén úgy szerettük volna megoldani az év közbeni kötelező karbantartást, hogy azt a fürdővendégeink a legkisebb mértékben vegyék észre, lehetőséget nyújtva ezzel a strand folyamatos látogathatására. Erre az egy hétre kibővítettük a strand nyitvatartási idejét, és 9 helyett 6 órától várjuk a pihenni vágyókat. Az éjszakai fürdőzés azonban a héten elmarad. Az uszoda leállását a légtechnikai rendszer teljes körű felújításával kötöttük össze. A felújítás során az uszoda beltéri szellőzőinek rácsozatát cseréli ki a karbantartást végző cég, majd a szellőzőrendszer takarítását követően a központi egység szerkezeti felújítása következik, aminek köszönhetően ismét működni fog az uszodatér hőmérséklet és páratartalom szabályzó rendszere – mondta el Kelemen József fürdővezető.

Hamarosan újabb élményelemekkel bővül a strand termálvizes medencéje, ahová két darab nyakzuhany kerül, és a gyerekjátszótér is bővül. A kisvasutat és az új mászókát néhány nap múlva vehetik birtokba a legkisebb strandlátogatók.

–  A fejlesztések tervezése és megvalósítása során a koncepciónk az, hogy a környezet megújítása és tisztántartása mellett olyan új élményelemeket létesítsünk, amelyek hosszabb idejű tartózkodás esetén is a változatos és tartalmas időtöltésre kínálnak lehetőséget a strandot látogató családoknak. A játszótér fejlesztésével elsősorban a kisgyermekkel érkezőknek szeretnénk kedvezni, úgy hogy a gyereksziget és a gyermekmedence által behatárolt területre összpontosítjuk a kisgyermekek számára igénybe vehető élményelemeket. A kültéri termálmedencébe épített nyakzuhany az idősebb korosztály igényeinek megfelelően készül.

Az egészségfejlesztő és rekreációs szolgáltatásokat egy egész évben igénybe vehető kültéri szauna építésével tervezzük kiegészíteni, amelyek így a gyógyvizes termálmedencével egy blokkban kínálják a korosztály számára fontos szolgáltatásokat. A fejlesztések mellett színes programkínálattal várjuk fürdővendégeinket. A sikeres gyermeknapi rendezvény után a strandok éjszakájára és az augusztusi kalóz partira készülünk. A strandok éjszakájára tervezett kultúrest során a fúvószenekar fellépése mellett előadást hallhatnak vendégeink a csillagokról, amit csillagvizsgálat követ. Az augusztusi kalózpartival ismét a gyermekeknek szeretnénk a kedvében járni interaktív programkínálatunkkal. Érdemes bennünket nyomon követni.- tette hozzá a fürdővezető.

T. T.

Fotó: Varga Mónika Barbara
 

Kövessen minket a Facebookon is!