Helyi hírek 2016. július 7. 16:05

Búcsú(s)zó

Búcsú(s)zó
A július, elméletileg a pedagógusok legszebb hónapja. Ekkorra teljesen lezáródik a tanév, az elkövetkező pedig még túl távolinak tűnik. A tanár fellélegzik, és eldönti, hogy végre mindent rendbe tesz maga körül: ápolja az otthonát, a családi és baráti kapcsolatait, ötleteket gyűjt, elolvassa a félbemaradt könyveket, elhanyagolt nyavalyáival végiglátogatja az orvosokat, és talán pihen is egy kicsit… Mert fáradt… Mert reméli, hogy most lesz ideje önmagát érintő nagy döntéseket is hozni.

Kovács Sándorné, Erzsike néni ez év júliusában egy hosszú, tartalmas, örömökben, sikerekben, nehézségekben és betegségekben bővelkedő életút végére tette ki a pontot. Az egykor lánglelkű pedagógus elfáradt, és fájdalmas lépésre szánta el magát. Úgy távozott közülünk, ahogy mindig is élt: csendesen, méltóságteljesen, emelt fővel.

Életével, munkásságával teljesen Kiskunfélegyházához kötődött. Ebben a városban született, itt végezte általános- és középiskolai tanulmányait, és a szegedi főiskolán szerzett magyar-történelem szakos tanári diplomával ide tért vissza.

Tanári pályafutását a Móra Ferenc Általános Iskolában kezdte. Szakmai tudása, szorgalma, elhivatottsága elismeréseként egyre komolyabb megbízatásokat kapott.

Határozott, céltudatos, nagy munkabírású ember volt, így eredményesen megállta a helyét szakfelügyelőként, tanulmányi osztályvezetőként, iskolaigazgatóként.

Munkájában erősítette, hogy egy jól működő, sikeres családi hátteret is tudott maga köré építeni. Férjével becsülettel és szeretettel nevelték két gyermeküket, később örömmel támogatták unokáikat is.

Pedagógusi pályájának igazi megkoronázása volt a lakótelepen épülő új iskola körülményes megnyitása, és igen nehéz feladatot jelentő felvirágoztatása. Büszke volt arra, hogy a város peremén álló intézmény nem csak oktatási-nevelési központtá, hanem többcélú közművelődési bázishellyé is vált vezetése alatt.


Kedves Erzsike néni!

Az általad elindított munkát a mai napig próbáljuk úgy folytatni a „Darvasban”, hogy méltó legyen ahhoz az elképzeléshez, amit az iskola születésekor megálmodtál.

Az intézmény jelenlegi vezetése, tanárai, valamint a szülők és egykori diákok azzal is szeretnének emléked előtt tisztelegni, hogy végső búcsúztatásodon nemcsak lélekben, hanem egy darvasos díszsorfallal a valóságban is melletted állnak.

Hiszünk abban, hogy az a hely, ahová most indulsz, olyan rendezett és tökéletes, mint amilyenre mindig vágytál és törekedtél.

Hagyd hátra a testi fájdalmakat, és pihenj meg! Hiszen július van…

Emléked örökre megőrizzük!
 

                                   Tisztelettel búcsúznak Tőled a Darvas iskola volt és jelenlegi dolgozói

 

Kovács Sándorné, Erzsike néni végső búcsúja július 8-án, pénteken 14 órakor lesz sor a Felsőtemetőben.




 

Kövessen minket a Facebookon is!