Sport 2016. július 9. 12:30

Játékos formában tanulnak teniszezni a gyerekek

Képgaléria
Játékos formában tanulnak teniszezni a gyerekek
Heti turnusokban az alapoktól kezdve ügyességi, fejlesztő gyakorlatokkal oktatják teniszezni a gyermekeket Rekedt Zoltán vezetésével a félegyházi strand melletti teniszpályákon. A tenisztáborban 4-5 éves kortól a Magyar Tenisz Szövetség Play and Stay programjának segítségével ismerkednek meg a sportággal a fiatalok. Megtanulni nehéz, de az alapok, ütésformák elsajátítására elegendő egy hét. A táborban Rekedt Zoltán mellett Fricska Martin és Bertalan Márta segédkezik, utóbbi úszásoktatást is tart a legkisebbeknek. A strandolás mellett a KHTK Ökölvívó Szakosztályának segítségével a boksszal is megismerkednek a táborozók, heti két alkalommal az ökölvívó terembe is ellátogatnak.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az egyik legnépszerűbb foglalatosságnak számít a tenisztábor, heti szinten 15-20 fiatal sajátítja el a sportág alapjait. Kortól függően csoportokba osztva folyik az oktatás. A legkisebbek mini hálónál „könnyített” labdával az ütés nemeket sajátítják el, a középhaladók félpályán, míg a haladók egész pályán gyakorlatoznak. A program minden nap másfél órás teniszoktatással kezdődik, ezt követően strandolás, úszásoktatás, valamint szabadabb teniszezés közül választhatnak a táborozók – mondta el Rekedt Zoltán szervező.

- Nehéz megtanulni teniszezni, ezért is találta ki a tenisz szövetség az alapokra épülő programot. Játékos, fejlesztő gyakorlatokkal ismerkednek meg a sportággal a fiatalok. Ütni minden gyermek szereti a labdát, 5-6 évesen már kisebb mérkőzéseket játszanak. Sikerélményt ad a labdamenetek, találkozók megnyerése. Három pályán folyik az oktatás, egy hét alatt mindenki megtanulja a tenyeres és a fonák ütést.

 

A tenisztáborba rendszeresen visszajárnak a fiatalok. A legjobbak már haladó szinten nehezebb gyakorlatokkal fejlesztik tudásukat.

 

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!