Helyi hírek 2014. május 12. 15:32

Nem találtak bombát az iskolaépületekben

Képgaléria
A rendőrség és a katasztrófavédelem kora délután befejezte bombakereső akcióját a három kiskunfélegyházi középiskolát érintő épületegyüttesben. Kiderült, hogy a riasztás hamis volt. Sem a bombakereső kutya, sem a speciális felkészültségű szakemberek nem találtak robbanó szerkezetet. A mezgés, közgés és a Constantinum Intézmény diákjai 14 órakor visszatérhettek osztálytermeikbe. A Mezőgazdasági és Szakmunkásképző Szakiskola szakvizsgázó diákjainak azonban az incidens miatt meg kell ismételni záróvizsgájukat.

 

Kocsisné Móczár Julianna, a Közgazdasági Szakiskola igazgatója elmondta, hogy intézményükben a riasztás már nem befolyásolta a szakvizsgák befejezését. A diákok, a korábbi katasztrófavédelmi gyakorlatoknak köszönhetően fegyelmezetten és időben elhagyták osztálytermeiket, az iskolát.

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában azonban a bombariadó miatt félbeszakadt a szakvizsga. Rózsa Pál igazgató arról adott tájékoztatót, hogy ennek megismétlésére – a vizsgát irányítók gyors segítségének köszönhetően – már csütörtökön sor kerülhet. Akkorra megkapják az ismétléshez szükséges új tételeket is.

A rendőrség még keresi a bombatámadás bejelentőjét.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!