Helyi hírek 2016. július 9. 16:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Nemzetközi drogprevenciós tábor Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Nemzetközi drogprevenciós tábor Kiskunfélegyházán
Kiskunfélegyházán rendezték meg a nemzetközi drogprevenciós tábort július 4-e és július 8-a között a helyi Kreatív Mozaik Alapítvány szervezésében. Összesen 30 diák részvételével valósult meg a program, 18 iskolás Romániából, Szlovákiából, Izlandról és 12 Magyarországról érkezett.

A tábor célja, hogy a diákok szakemberektől kapják meg azokat a teljes körű információkat a drogfogyasztás veszélyeiről, amivel hazájukba visszatérve felkészülten tudnak segítséget nyújtani a társaiknak. A szakmai programok megvalósításához a szervezők a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködését kérték.

A 13-18 éves fiatalok Dr. Horváth-Rekedt Gréta r. hadnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójának kíséretével a rendőrkapitányságra látogattak, ahol szakemberek előadásain keresztül kaphattak tájékoztatást a kábítószerekkel kapcsolatos büntetőjogi ismeretekről, interaktív foglalkozás keretében sajátíthatták el a legális és illegális drogokkal kapcsolatos tudnivalókat, valamint a bűnügyi technikai munkába is betekintést nyerhettek.

A sokszínű és változatos szabadidős programok keretében a gyerekek a Kiskun Múzeumban megtekintették az országban egyedülálló börtönmúzeumot.

A tábor utolsó napján a diákok kreatív előadások formájában adhattak számot társaiknak a héten megszerzett ismereteikről, majd a korábban Kiskunfélegyházán megtartott Ki mit tud-on szereplő versenyzők műsorának szórakoztató estéjével zárult a hét.




 

Kövessen minket a Facebookon is!