Helyi hírek 2016. július 12. 13:30

Kondigépek kerülhetnek a parkokba

Kondigépek kerülhetnek a parkokba
A fejlesztési csoport szakemberei javában dolgoznak annak a pályázatnak a részletein, amelynek keretében saját testsúlyos edzések végzésére alkalmas sporteszközökkel felszerelt sportparkok kialakítására nyílhat lehetőség Félegyháza több városrészében – tudtuk meg Csányi József polgármestertől.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében kiírt pályázaton a félegyházi önkormányzat a város lakosságszáma alapján legfeljebb hét helyszín kialakításának támogatására jogosult. A legmegfelelőbb helyszínek kiválasztása jelenleg is folyik a Bankfalu, a Kossuthváros, a Petőfi lakótelep, a Honvédpálya, a Kossuth utca  és a Majsai út környékén, ám – tekintettel arra, hogy a támogatás keretösszege messze elmarad az országos igényektől – nagy valószínűséggel ezeknek csak egy része valósulhat meg.

A polgármester elmondta: négyféle méretű sportpark kialakítására van lehetőség a 40 négyzetméteres, 5 darab sporteszközt tartalmazótól a 150 négyzetméteres, 15 darab sporteszközt magában foglalóig. A sportparkokban bárki ingyenesen használhatja a különböző saját testsúlyos edzések végzésére alkalmas berendezéseket.




 

Kövessen minket a Facebookon is!