Helyi hírek 2016. július 12. 17:30

„Félegyháza újjáépül”

Képgaléria
„Félegyháza újjáépül”
Immáron biztonságosan és kényelmesen lehet közlekedni a Kiskun utca bevezető szakaszán. A Tanyasori úti kereszteződésben 130 méter hosszan újult meg az aszfalt hat méter szélességgel. Kiépültek a parkolók, az útszegélyt nemes kővel burkolták, és felújított csapadékvíz-elvezetők gondoskodnak arról, hogy az esős időszakokban se akadályozza a közlekedést a víz. A 20 millió forintos beruházást július 12-én adták át a közlekedőknek, a városrész lakóinak.

Az átadáskor megtartott sajtótájékoztatón Csányi József polgármester elmondta, hogy a 2014-ben újonnan megválasztott városvezetés eldöntötte, hogy megindítja a „Félegyháza újjáépül” programot. Ennek érdekében az önkormányzat minden évben jelentős összeget szán a város épületeinek, köztereinek fejlesztésére. 2015-ben 125 millió, 2016-ban már 255 millió forintot tudtak erre a célra fordítani. Ennek egyik fontos állomása volt a Kiskun utcai beruházás. De számos egyéb fejlesztésről is számot lehet adni. A Csólyosi út 850 méter hosszú szakaszának aszfaltozása 3 méter szélességben megtörtént, a Csáky utcában a Bessenyei és a Károlyi Mihály közötti szakaszon az aszfaltozási és befejezési munkák megtörténtek, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Tóth Kálmán utcai ellátó helyén a parkírozók elkészültek, a Kiskun utcában a Csanyi út és Sólyom utca közötti szakaszán útépítési munkálatok előkészítési feladatai folyamatban vannak. A Petőfi lakótelepen a Holló László u. 10-12. sz. előtti társasháznál a parkolóépítési munkálatok is hamarosan befejeződnek, a Móra téren a Békás kút csobogó kivitelezési munkái folyamatban vannak – tette hozzá a polgármester.

Csányi József arról is szólt, hogy a városrészben a közeljövőben 400 millió forintos beruházással a volt Vasas pálya is megújul, helyet adva az amatőr sportolóknak, lovasoknak és kutyásoknak, valamint itt épül meg a polgárőrség telephelye is. A következő években pedig folytatódik a Kiskun utca építése a Béla király utcáig, és valamennyi kerületben elvégzik a legfontosabb felújításokat.

Végezetül a polgármester megköszönte Szabó József közreműködését a projektek megvalósításában, valamint az ÚT-ÉP-KER Kft. minőségi munkáját. Mint mondta: az elvárásoknak megfelelő kivitelezés azt igazolta, hogy helyesen döntöttek akkor, amikor a fontos beruházások megvalósításával helyi cégeket bíznak meg.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!