Helyi hírek 2016. július 12. 19:00

Tajvani diákok Félegyházán

Képgaléria
Tajvani diákok Félegyházán
Folytatódik a külföldi diákmunka-program Kiskunfélegyházán. A tajvani nagykövetség kereste meg a városvezetést, ebből az alkalomból három diáklány érkezett Félegyházára, erősítve ezzel a két ország kapcsolatát. Lily, Mimi és Jessica meglátogatta a városházát és találkoztak a polgármesterrel is.

Az ismerkedésben és a beilleszkedésben Papp Viktória ifjúsági és kulturális referens valamint Dobák Sára külkapcsolati munkatárs segített. A diákok megnézték a város főbb nevezetességeit, majd elfoglalták szállásukat.

A Kreatív Mozaik Alapítvány jóvoltából részt vettek egy nemzetközi táborban, ahol még jobban megismerték a környéket, a nevezetességeinket, interaktív foglalkozásokon vehettek részt, játékos feladatok segítették őket, ismerkedtek más nemzetek diákjaival. Elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat: öt nap alatt feltérképezték a települést, és ízelítőt kaptak kultúránkból is.

A hét elején a diákmunka is megkezdődött számukra. Két hetet töltenek el a városi strandon, ahol segítenek az úszómesternek, gondozzák a kertet, valamint hostess- és szórólapozási munkákat is végeznek.

A program második állomásaként két hétig a Pro-Duck Kft. telephelyén irodai és adminisztrációs tevékenységekbe látnak majd bele, ismerkednek és segítenek az import-export kereskedelmi folyamatokban.

Végül a Tourinform Irodában kiadványfordítás és külkapcsolatot érintő feladatok várnak rájuk. A munka mellett jut idő pihenésre is: Bugacpuszta és Ópusztaszer mellett kirándulnak Budapestre és Szegedre is.




 

 

Kövessen minket a Facebookon is!