Sport 2016. július 16. 12:05

Úszni, vízilabdázni tanultak a gyerekek

Képgaléria
Úszni, vízilabdázni tanultak a gyerekek
Negyedik alkalommal rendezte meg a „Csobbanó Delfinek” táborát a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület a félegyházi strandon. A három hetes foglalkozások során meglévő tudásszint alapján az úszás, illetve a vízilabdázás alapjaival ismerkedtek meg a gyermekek. A fiatalokat "csikóhalak, delfinek és cápák" csoportokba osztották, a kezdő „csikóhalak” az úszást tanulták meg, míg a legügyesebb „cápák” már a kapura lövést gyakorolták.

A tábort a helyi vízilabda egyesület vezetője Görög Imre szervezte meg, a gyermekek felügyeletében Makra Mónika és Solymosi Judit pedagógus segédkezett. Mellettük korábbi vízilabdás tanoncok, Oláh Viktória és Barta Patrik, valamint közmunkások felügyeltek a fiatalokra.

- Akadt olyan hét, amikor több mint 40 gyermeket táboroztattunk. A vízilabda alapja az úszás, a vízbiztos tanoncok labdás gyakorlatokat is végeztek - mondta el Görög Imre szervező.

A táborban 5 éves kortól 14 éves korig vettek részt gyermekek, akadt közöttük olyan, aki mindhárom turnusba bekapcsolódott. A legügyesebb fiatalok a vízilabda egyesülethez is csatlakoztak, ők az ősszel induló gyermekbajnokságokba is bekapcsolódnak.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!