Sport 2016. július 14. 09:30 Forrás: baon.hu - Borbély Károly

Egy hónap múlva kezdődik a bajnokság

Egy hónap múlva kezdődik a bajnokság
A riói olimpia épp a felénél tart majd, amikor kezdődik a Bács-Kiskun megyei felnőtt bajnokság. Augusztus 13-án és 14-én indul a pontvadászat. A Magyar Labdarúgó-szövetség Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának versenybizottsága július 8-án készítette el a csoportbeosztásokat.

Az első osztályban 15, a második vonal déli és északi csoportjában 16 csapatos lesz a bajnokság. A harmadik osztályban északon és keleten 13 együttes küzd az aranyéremért, míg délen 12, nyugaton 11. 

A 2015/2016-os szezonban a megye egyben 13. helyen végző Kiskunmajsa egy osztállyal lentebb vág neki az idénynek, míg a Lajosmizse a legjobbak között indul. Az újonc már leigazolta Juhász Miklóst, aki korábban Kécskén és a KHTK-ban szerepelt, valamint Kecelről a kapus Varga Ottót.

Apropó legjobbak... Hatalmas csaták várhatók ismét az első vonalban, a mezőnyben ott lesz a Félegyháza, a Tiszakécske, a Kecskeméti LC, a Baja, a Kalocsa. 
A Bugacot viszont hiába keressük az indulók között. A legutóbbi megye kettes bajnokságban utolsó előtti (15.) helyen végző, a tíz éve még bajnoki aranyat ünneplő gárda egyik osztályba sem nevezett.


Fotó: Gubu Zoltán





 

Kövessen minket a Facebookon is!