Helyi hírek 2016. július 14. 07:30

Hétvégén már használható a nyakzuhany és a játszótér a strandon

Képgaléria
Hétvégén már használható a nyakzuhany és a játszótér a strandon
Július 15-én, pénteken birtokba vehetik a gyerekek a városi strand területén kialakított játszóteret. Most telik le ugyanis a gyártó cég által, a tanúsítvány kiadásához szükséges technológiai várakozás ideje.

Míg a játszótéri elemeket rögzítő betonaljzat kötött, kialakították az úgynevezett „esési területet”, azaz a gyermekek biztonságos esését szolgáló felületet az előírásoknak megfelelő minőségű homokkal töltötték fel. Az új, hatfunkciós mászóka rengeteg lehetőséget kínál a gyermekek kreatív időtöltésére, a kisvonat pedig a legkisebbek számára nyújt élményt. Kelemen József uszodavezető ezúton felhívja a szülők figyelmét arra, hogy a játszótéri elemek saját felelősségre, szülő vagy felnőtt felügyelete mellett használhatók.

Beindulnak a kültéri termálmedencében kialakított nyakzuhanyok is. Ezek – hívja fel a figyelmet a szakember – a beltéri termálmedencében kialakított hátveretőkkel ellentétben kifejezetten a nyak- és vállöv, valamint a hát felső részének izomzatát masszírozzák. A vendég kényelmesen, a medencepadon helyet foglalva lazíthatja elfáradt izomzatát. A nyakzuhany – ahogy azt a neve is jelzi – nem alkalmas a törzs izomzatának masszírozására! Erre a célra az uszodában kialakított hátveretőt kell használni.

Az uszoda és strand fejlesztései még nem fejeződtek be – mondta el az uszodavezető, hangsúlyozva, hogy a beruházások a látogatók tartalmas időtöltését és az élménydús felfrissülést szolgálják.



 

Kövessen minket a Facebookon is!