Helyi hírek 2016. július 21. 20:00

A Holló László Képzőművész Kör és Tiszaalpár kapcsolata töretlen

Képgaléria
A Holló László Képzőművész Kör és Tiszaalpár  kapcsolata töretlen
Idén is Tiszaalpár adott otthont a Holló László Képzőművész Kör és a budafoki Mészáros László Képzőművészeti Egyesület alkotótáborának. A táborban 22 alkotó dolgozott, az egy hetes alkotómunka termését pedig összegző tárlaton mutatták be a nagyközönségnek.

A képzőművészeti tábor 23. alkalommal került megrendezésre. A művészek idén festményeikkel, portréikkal, tűzzománc alkotásaikkal és linómetszeteikkel a 120 esztendeje született Kádár Lajos tiszaalpári népi író szellemisége előtt tisztelegtek. Örvendetes, hogy a tábor törzstagjaihoz idén több fiatal művész is csatlakozott – mondta el Török Tamás művészeti vezető. A hagyományoknak megfelelően az alkotók egy-egy alkotással köszönték meg a településnek a szíveslátást.

 

Vancsura István polgármester a záró tárlat után megfogalmazta, hogy Tiszaalpár nyári életének már szerves része az alkotótábor. A község lakói szeretettel fogadják a művészeket, érdeklődnek a munkáik iránt, és ha tudnak, szívesen segítenek ellátásukban is. Az ajándékba kapott alkotások jelentős része a közintézményeket díszíti, de valamennyit gondosan őrzik. Megfogalmazódott már az a gondolat is, hogy az alkotótáborban készült munkákat egy állandó kiállításon mutatják be. A tervek megvalósításának egyedüli akadálya a szűkös költségvetés.

 

Fotó: Kürti László

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!