Helyi hírek 2016. július 22. 11:30

Megalakulásának negyedszázados évfordulójára készül a Dulity Tibor Tájképfestő Tábor

Képgaléria
Megalakulásának negyedszázados évfordulójára készül a Dulity Tibor Tájképfestő Tábor
A szeszélyes időjárás ellenére is jó hangulatban, színvonalas alkotómunkával teltek napjaik a 24. Dulity Tibor Tájképfestő Táborban részt vevő művészeknek. A tőserdei Kontyvirág Erdei Iskolában idén is Sáska Tibor festőművész irányította a szakmai munkát, aki elmondta, hogy a foglalkozásoknak nem volt kötött témája. A tábori munka az anyagkezelésre, az alkotói fantázia kiteljesítésére, megvalósítására koncentrálódott, az alapító, Dulity Tibor művészeti hitvallására hagyatkozva.

A táborban már megkezdődött a 2017-es év előkészítése is, hiszen ekkor ünnepli a tábor megalakulásának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból egy nagyszabású találkozót szerveznek, ahová meghívást kap minden művész, aki a negyed század alatt részese volt a közös alkotómunkának. Az évforduló jegyében augusztus 20-án, a Kiskun Múzeumban nyílik meg Rátkai Zsuzsa, Sáska Tibor és Tóth László tárlata.

A hagyományoknak megfelelően az alkotótábor egyik tagjának a városalapítók napján rendeznek kiállítást a Petőfi Sándor Városi könyvtárban. Jövőre Szép Ilona alkotásaiban gyönyörködhetnek a félegyházi művészetkedvelők.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!