Sport 2016. július 18. 17:00

Négy helyszín, négy verseny

Képgaléria
Négy helyszín, négy verseny
Mozgalmas heteken vannak túl a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület tagjai. Egy korábbi döntésük értelmében nem indultak a jelentős költségvetésű világbajnokságon, helyette a burgenlandi Krumphof 3D íjászpályát célozták meg. 

Az Őrségben tett kirándulás és a terep-adta lehetőségeken való gyakorlás után, a 13 fős delegáció nagy élménnyel gazdagodott, és szakmailag is komoly kihívásnak tettek eleget az osztrák pályán. Helyenként a vízszintestől 50-60 fokban eltérően lehelyezett célok, terepakadályok közt nagy koncentrációra volt szükség. Ezt a tapasztalatot a későbbiekben hazai pályákon is tudják majd hasznosítani. A versenyen Csányi József 368 ponttal első, Dinnyés Gyula 365 ponttal második, Szeibert Imre 362 ponttal harmadik lett.

Június 25-én, Mezőkövesdre látogattak, ahol a Matyó Íjász Kupán vettek részt. Itt Gulyás László magasabb kategóriában indulva a második helyet szerezte meg.

Július 9-én, Egerben a Dobó Kupán mérettették meg magukat a félegyháziak, ahol Gulyás László szintén egy kategóriával a nagyobbak közt második lett.

Július 17-én, Sümegen az Országos Bajnokság kvalifikációs, történelmi versenyen 21 vegyes felállítású célt kellett leküzdeni. Keserű Szilvia 415 pontos végeredménnyel negyedik, Szeibert Imre 497 ponttal ötödik, Dinnyés Gyula 500 ponttal második lett. Mindhárman egyéni csúcsot értek el, így magasan teljesítették az OB kvalifikációs szintjét.



 

Kövessen minket a Facebookon is!