Kultúra 2016. július 23. 09:30

Hattyúházi könyvajánló

Képgaléria
Hattyúházi könyvajánló
Ebben a nyári melegben, aki csak teheti, a négy fal helyett a nyaralást választja. Legyen szó a Balatonról, a tengerpartról vagy egy hosszabb erdei túráról, az év legmelegebb napjait szeretjük pihenéssel, utazással, napozással, városnézéssel, egyszóval valami olyannal tölteni, ami megszakítja a mindennapi rutinunkat. Az ajánlónkban megnevezett könyvek hasznos útitársaink lehetnek egy-egy utazásnál. Természetesen a könyvtárban ezeken kívül még rengeteg kiadvány segíthet egy nyaralás megtervezésében.

Elsőként a nyaralók körében népszerű Horvátországhoz ajánlunk útmutatót. Bennett Lindsay, Horváthország című "útravalójában" minden információ megtalálható az országhoz. Zágráb, Isztria, Dalmácia, a hosszan elnyúló tengerpart, a kis szigetek, a római kori Pula – Horvátország vérkeringésének szerves részei. Ha ezeket szeretné megtekinteni nyaralása során, akkor a tökéletes horvátországi utazás megszervezésében ez a kiadvány biztosan segítségére lesz.
 

Farkas Zoltán és Sós Judit Erdély című útikönyve az olvasót Erdély felfedezéséhez invitálja.

Középkori várkastélyok, századfordulós nagyvárosi építészet, történelmi és irodalmi emlékhelyek, lenyűgöző természeti szépségek – Erdély mindenki számára kínál valamit. E könyv segítségével végre bárki nekivághat Erdély felfedezésének, itt minden olyan naprakész információt megtalál, amely a vidék életének és múltjának megismeréséhez és az utazással járó nehézségek leküzdéséhez szükséges.


Mayhew Bradley, Jordánia című útikönyve az egzotikusnak számító helyszín megismerésében nyújt segítséget. Akinek Jordánia az úti célja, annak nélkülözhetetlen segítséget nyújt ez a könyv. Megtalálható benne Jordánia történelme, kultúrája és művészete dióhéjban, klasszikus és tematikus útvonalajánlatok bibliai tájakon, szállás- és étkezőhelyek bő választéka a különféle pénztárcájúaknak, megbízható, naprakész információk, praktikus tudnivalók az utazáshoz. A könyv még egy alapvető kifejezéseket tartalmazó kisszótárt is tartalmaz.




 

Kövessen minket a Facebookon is!