Kultúra 2016. július 23. 11:30

Művésztábor a Hattyúházban - videóval

Képgaléria
“Laci, te, Hallod-e? Jer ide, Jer, ha mondom…” – nem véletlen, hogy Petőfi Sándor szavaival hívogatták az alkotókat a július 18-a és 22-e között megtartott művésztáborba, melynek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár adott otthont. Az Író Cimborák (írói közösség) sok szeretettel invitáltak minden gyerekirodalmat művelő, az iránt érdeklődő és pezsgő alkotókedvű szerzőt nemzetközi táborukba, melyre végül 18-an jelentkeztek.

A művésztáborban komoly alkotómunkát végeztek a hét folyamán. A délelőtti előadások után a napi témához kapcsolódó műhelymunka következett. A sok program között arra is jutott idő, hogy megismerjék városunkat. A művészeket Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója kalauzolta Kiskunfélegyházán.

Miklya Zsolt, az egyik szervező elmondta, hogy ez a tábor azzal az igénnyel jött létre, hogy az online kapcsolatból offline kapcsolat is legyen, ugyanis a résztvevő alkotók egy blognak köszönhetően ismerték meg egymást, ott teszik közzé írásaikat, munkáikat. Miklya Zsolt szerint ez a hét jó alkalom volt arra, hogy a művészek jobban megismerjék egymást és nem utolsó sorban megtapasztalják a közös alkotásnak az örömét.

A tartalmas tábor záróakkordjaként a művészek zenei műhelymunkában vettek részt, mely után a Hangraforgó együttes megzenésített gyermekversekkel tette még emlékezetesebbé a művésztáborban eltöltött időt. A táborban sok szép alkotás született, melyekből a Hangraforgó együttes előadásának keretében bemutatót tartottak az írók, és az illusztrátor.

Az itt készült alkotásokból egy kiadvány is született. A tábor az NKA támogatásának köszönhetően valósult meg.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!