Sport 2016. július 24. 13:30 Forrás: Varga Ferenc

Döntetlennel kezdett a címvédő KHTK

Döntetlennel kezdett a címvédő KHTK
Július 23-án, szombaton játszotta első felkészülési mérkőzését a Kiskunfélegyházi Honvéd TK együttese. Az FC Dabas II. csapata látogatott Kiskunfélegyházára. A szombati találkozó jól szolgálta mindkét csapat felkészülését. A bajnoki rajtig van még idő a hibák kijavítására. A nagy hőségben megrendezett mérkőzésen a csapatok küzdelemből jelesre vizsgáztak, a félegyházi drukkerek elégedetten nyugtázták a látottakat.

Az első játékrészben mindkét csapat igyekezett a saját játékát kialakítani. A félegyháziak többet birtokolták a labdát, a vendégek előtt is voltak lehetőségek, de a hazai védelem jól zárt.

A KHTK szerzett vezetést, Medgyesi szabadrúgásból talált be a dabasi kapuba, 1-0.

A félidő legvégén egy rövidre szabott hazaadást a vendégek játékosa Botlik elcsípett, és kilőtte a bal alsót, 1-1.

Szünet után folytatódott a küzdelem, mindkét edző frissítette csapatát, minden játékosnak játéklehetőséget biztosítottak.

A második félidő egyes szakaszában a vendégek játéka aktívabb lett, támadásaikban több veszélyhelyzet alakult ki. Egy baloldali támadás végén a dabasiak vezetéshez jutottak Kovacsiktalálatával, 1-2. Kicsit lesgyanúsnak tűnt ez a gól, amit a vendégek edzője Kucsák István is így látott, amikor a mérkőzés után kérdeztük. A félegyháziak nagyon igyekeztek, sok helyzetet kidolgoztak, és a mérkőzés hajrájában Szabó Tamás megpattanó lövésével döntetlenre hozták a találkozót, 2-2.

 

A mérkőzés után Szabó István, a KHTK vezetőedzője így értékelt:

A mérkőzésnek tulajdonképpen két célja volt, hogy a játékosok megkapják azt a terhelést, ami ebben az időszakban kell egy csapatnak, sajnos a létszámunk még nem teljes,van akinek több perc jutott, mint ahogy terveztem. A második cél az volt, hogy amit az edzéseken gyakoroltunk, próbáljuk azt játszani, nyilván, hogy nagy erőnlétet még nem várhatok el, mivel a héten négy alaklommal is igen keményen edzettünk. Látjuk a jó dolgokat, látjuk hibáinkat is, azon dolgozunk, hogy a bajnokság kezdetéig a hibák kijavításra kerüljenek.


Kiskunfélegyházi HTK – FC Dabas II. (megyei I.) 2 – 2 (1-1)
Vezette
: Ézsiás Gábor
Gólszerzők: Medgyesi, Szabó T. illetve Botlik, Kovacsik
 


Fotó: archív



 

Kövessen minket a Facebookon is!