Helyi hírek 2016. július 25. 19:00

A mezgé táborában nevelkedik az új lovas csapat

Képgaléria
A mezgé táborában nevelkedik az új lovas csapat
Lovagoltak, gondozták négylábú kedvenceiket, és igazi tábori életet éltek a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola lovas táborának résztvevői. A részt vevő gyermekek egy kiscsikó születését, és lábraállását is figyelemmel kísérhették.

A mezgében idén már 6. alkalommal szerveztek lovastábort. A lovak, a lovas sport iránt érdeklődő fiatalok mindennapjait profi lovastanárok szervezték meg, akiknek segítségére voltak az iskola jól képzett növendékei is. A július 18-án kezdődött foglalkozásokon 20 fiatal vett részt. A gyerekek 12 képzett lóval ismerkedtek meg. Azon kívül, hogy megnyergelték őket, szőrzetük és környezetük tisztán tartásában is segédkeztek. A napi programok között szerepelt a kocsikázás, a lótorta készítés és a lószépségverseny is. Jutott idő emellett egy kis zabfürdőzésre, valamint szalonnasütésre is.

Az egyik legnagyobb élményük a táborozóknak egy kiscsikó születése volt. Az újszülött mindenki kedvencévé vált. Igaz, abban nem jutottak egyezségre, hogy a Csillag, vagy a Csipke nevet viselje. Erről valószínű a következő, augusztus 8-án kezdődő táborlakók döntenek majd. A szervezők az augusztusi táborba még elfogadnak jelentkezéseket.  

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!