Helyi hírek 2016. július 29. 14:00

Növekvő idegenforgalom Félegyházán

Képgaléria
Növekvő idegenforgalom Félegyházán
Az idei nyáron élénkült az idegenforgalom Kiskunfélegyházán. A városháza alatt elérhető Tourinform irodát naponta 3-4 külföldi csoport is felkeresi. Az ide látogatók szinte mindegyike kíváncsi a szecessziós városháza dísztermére, mielőtt sétát tenne a városban. Az iroda a Kiskun Múzeummal együttműködve idegenvezetést is tud biztosítani valamennyi érdeklődőnek.

A Félegyházára érkezők többsége célzottan választja városunk megismerését, de vannak átutazók is, akik meglátva a városházát, a városközpontot, a „ligetös” főutcát, megállnak, és időt szánnak egy kis városnézésre. Sokan érdeklődnek a fürdő iránt, valamint a környékbeli kirándulási lehetőségek felől. Félegyháza nevezetességeinek megtekintése után legtöbben Bugacra és Petőfiszállásra látogatnak el.

Júniusban mintegy 400-an keresték fel a Tourinform irodát, többségében német csoportok. A vendégek tájékozódását segítendő, a nyári szezonra megjelent egy kiadvány is, amely ismerteti a város múltját és jelenét, a nevezetességeket éppúgy, mint a kistérségi látnivalókat. Ugyanakkor térképpel is segíti a tájékozódást, ismerteti a szálláshelyeket, kávézókat.

Az irodába betérő turisták a kiadványok mellett Félegyházát jelképező ajándékokat, többek között a Holló László Képzőművészkör tagjai által készített kerámiákat, műalkotásokat, hűtőmágnest is vihetnek magukkal emlékként. A kínálat hamarosan kézműves csokoládéval és félegyházi mézzel is bővül. A félegyházi turisztikai kínálatok felől egyre nagyobb az érdeklődés az interneten (felegyhaziturizmus.hu, [email protected]) is  – mondta el Dobák Sára, a Tourinform iroda vezetője.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!