Helyi hírek 2016. augusztus 1. 13:00 Forrás: baon.hu - Vajda Piroska

Hercegnőket avattak Félegyházán

Hercegnőket avattak Félegyházán
Hercegnőavatással zárult pénteken a hetedik hercegnőtanoda Kiskunfélegyházán. A város idén tizenhat jól nevelt hercegnővel gyarapodott.

Nem mondjuk az asztalnál, hogy fúj. Megköszönjük az ebédet. Az időseket előre engedjük. Nem hisztizünk, ha nem azt a ruhát vehetjük fel, amit, mit szeretnénk. Ilyen és ehhez hasonló illemszabályokról tanultak a kis hercegnők a félegyházi hercegnőtanodában az elmúlt héten.

– Természetesen idén is minden a hercegnőkről szólt, ám törekedtünk arra, hogy a visszatérő táborozóknak újdonsággal is szolgáljunk, hogy ezúttal is felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak – nyilatkozta lapunknak Dóka-Mezei Anett a tábor ötletgazdája, a Főnix Dance Sportstúdió vezetője. Idén klasszikus balettet tanultak a lányok, de nem marad el a hercegnő keringő sem. Az illemszabályok mellett a helyes testtartást is gyakorolták, hogy a pénteki hercegnőavatáson tökéletesen mutassanak szép ruháikban.

Megtanulták, hogyan kell hercegnőnek öltözve bevonulni a vörös szőnyegen egy bálterembe, hogyan kell pukedlizni a herceg előtt. Megtanulták, hogy a ruháikhoz, milyen kiegészítőket válasszanak. Tanultak sminkelni, frizurát készíteni, kézműves foglalkozások keretében pedig koronát és varázspálcát készítettek – részletezte Anett.

– A szülők visszajelzése folyamatosan megerősít abban, hogy jó amit csinálunk, mert a hercegnőképző nem az elkényeztetésről szól. Épp ellenkezőleg. Itt közösségben vannak, ezért megtanulnak alkalmazkodni. Türelemre, fegyelemre, egymásra figyelésre tanítjuk őket. A szülők elmondása szerint a táborban tanultakat később otthon is alkalmazzák a gyerekek bebizonyítva ezzel, hogy valóban méltóak a tanodában kiérdemelt hercegnői oklevélre, amit a zárógála után vehettek át a hercegnővé avatott kislányok.



 

Kövessen minket a Facebookon is!