Sport 2016. augusztus 2. 13:00

Bajnoki címre tör a KHTK kézilabda csapata

Bajnoki címre tör a KHTK kézilabda csapata
Megkezdte a felkészülést a 2016/17-es szezonra az NB II dél-keleti csoportjában szereplő Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabda csapata. Az elmúlt két bajnokságot egyaránt második helyen záró félegyháziak az új idényben az aranyéremre törnek, a keretet több játékossal megerősítették. A felnőtt együttes mellett a juniorok, az U14-es fiatalok, valamint az újonnan alakult U12-es csapat is elkezdi a tréningeket Fekete Krisztián és Árvai Zoltán edzők vezetésével. Tervek szerint a KHTK felnőtt együttese a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban játssza hazai mérkőzéseit - erről tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt Isán András szakosztályvezető.

Az elmúlt szezonokban egyaránt kevésen múlt a bajnoki aranyérem elnyerése, ez még hiányzik a KHTK férfi felnőtt kézilabda csapatának éremgyűjteményéből. Az első hely megszerzése reményében Miksi István edző vezetésével Dorozsmán kezdte meg felkészülését az együttes.

A csapatból Szélpál András az NBI/B-s Algyőhöz igazolt, Pál Ádám Németországban folytatja. Öt érkező már biztosra vehető, Bagdi Balázs átlövő és a védelembe Kiss András Makóról igazolt Félegyházára. Almási Dávid (szélső) visszatért a KHTK-hoz, mellette Nagy Lukács (irányító) a KTE-től, míg Pál Viktor (átlövő) Algyőről érkezett. Kettős igazolással Magyar Dávid (átlövő) és Gazsó Balázs (beálló) az NBI/B-s Algyő mellett Félegyházán is szerepel, csakúgy mint ifj. Miksi István (irányító), aki az NBI/B-s Törökszentmiklós mellett a KHTK-t erősíti.

Az NBII dél-keleti csoportjában ezúttal is 12 csapat vesz részt. A Hajdúszoboszló, a Karcag, a Kiskőrös és a XVI. kerületi KMSE helyett a Túrkevei VSE, a Kondorosi KK, a Pick Szeged II. és az Orosházi FKSE U23 lesz tagja a bajnokságnak. A tavalyi bajnok Kunszentmárton nem vállalta az NBI/B-t, így továbbra is az NBII-ben szerepel.

A csoport az előző évekhez képest cseppet sem gyengült, Isán András szakosztályvezető hozzátette, a KHTK minimális elvárása a dobogó.

Az erőnléti edzések után felkészülési mérkőzéseket játszik az együttes, szeptember 3-án a Kész Arénában hat csapatos tornán vesz részt. Tervek szerint a bajnokság szeptember 18-án indul.

 

Fotó: Archív

G. Z.



 

Kövessen minket a Facebookon is!