Helyi hírek 2016. augusztus 3. 10:30

Szeretsz-e engem?

Képgaléria
Szeretsz-e engem?
A fenti jól ismert kifejezés az Egyesült Protestáns Egyház nyári hittan táborának a címe. Az egyházközség idén is lehetőséget nyújt az óvodás és az általános iskolás korú gyermekeknek arra, hogy együtt töltsenek egy fantasztikus hetet. A tábor hétfőn kezdődött, helye idén a Móra Ferenc Gimnázium.

Óvodapedagógusok, tanítók, lelkes segítők felügyelete mellett játékokkal, kirándulással, barkácsolással, telnek majd a napok, miközben minden egyes nappal egyre mélyebb ismeretet kapnak a gyerekek a Bibliáról, ezen keresztül Istenről, és az Ő valóságos voltáról, megváltó tervéről. Hallhatnak a jó és a rossz fogalmáról, ezáltal az év további napjait ennek fényében élhetik. Ezen alkalmak által – az érintett szülők elmondása szerint – láthatóan nevelhetőbbé, formálhatóbbá válnak a gyerekek a mindennapokban, és ez kihat a felnőttekkel, és társaikkal való kapcsolatukra is.

Az idei hittan tábor témája a „szeretet” fogalma köré épül. A hét folyamán a gyerekek arról hallhatnak, hogy miként szereti őket Isten, és a példázatok,kis történetek segítségével megláthatják, hogy mennyire megváltozhat az élete azoknak, akik szeretettel viszonyulnak Isten és az emberek felé. Meg is tapasztalhatják ezt az érzést, hiszen az önkéntes segítők, tanítók minden mozdulata szeretettel megy végbe.

Hatvani Zsófia, az Egyesült Protestáns Egyház lelkipásztora, mint a tábor szervezője és vezetője elmondta, hogy nagy lehetőséget lát ebben a táborban, mert itt minden résztvevő találkozhat Isten üzenetével. A lelkész szerint a táborhoz csatlakozni még most sem késő. Érdeklődni a lelkészi hivatalban lehet.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!