Helyi hírek 2016. augusztus 8. 17:00

Micsoda buli!

Képgaléria
Micsoda buli!
Megyei fesztivált szervezett augusztus 6-án Kiskunfélegyházán a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat az Alpári úti Csillag Szolgáltatóközpontban. A rendezvénysátor színpadán a Félegyházi Mixer Duo, a Bajai Cigány Táncegyüttes, a Kiskunmajsai Cigány Táncegyüttes, a Dunavecsei Cigány Táncegyüttes, Mihály László, Ajtai Patrícia, Horváth Szilveszter Gogi és a Kalocsai Fiúk Zenekar lépett fel. De nem csak a fiatalok táncoltak és énekeltek a pódiumon. A közönség tagjai közül is sokan táncra perdültek és énekelték a roma dalokat. Miközben a sátorban mulatott a vendégsereg, az udvaron a főzőverseny keretében lelkes főzőmesterek tüsténkedtek a bográcsok körül, hogy finom töltött káposztával és birkapörkölttel vendégelhessék meg a találkozó résztvevőit.

A rendezvény kapcsán Buza Flórián, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat félegyházi elnöke elmondta, egész évben készültek erre a rendezvényre. Munkájukban komoly segítséget kaptak a polgármestertől is. Ez különösen fontos azért, mert hosszú háborúskodás után végre helyreállt a roma önkormányzat és a városvezetés közötti kapcsolatrendszer.

- Ez megmutatkozik abban is, hogy támogatást kaptunk ahhoz is, hogy segítsük a roma családok fürdőszobához jutását, az iskoláztatást, hogy a gyerekek szakmát tanulhassanak. A romák megyei találkozóját jövőre is szeretnénk megszervezni, sőt egy megyei focigála szervezését is tervezzük - tette hozzá az elnök.

A félegyházi rendezvényen jelen volt Horváth Szilveszter, a Bács-Kiskun Megyei Roma nemzetiségi Önkormányzat elnöke is, aki támogatásáról biztosította Buza Flóriánt elképzeléseik megvalósításában. Elmondta, hogy példaértékű a helyi szervezet aktivitása, a helyi önkormányzattal kialakított kapcsolatuk. A megyei elnök valószínűnek tartja, hogy ősszel a helyi szervezettel közösen szervezik meg a „Roma Ki Mit Tud?”-ot is.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!